!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


lördag 22 november 2014

Låt varje familj bestämma över sitt eget

Några föräldrar i min äldste pojkes klass tog på sig att anordna lite trevligheter idag. Poängpromenad, grill och lite lekar. Härligt! Jag är full av beundran över viljan och engagemanget. Som vanligt förvånas jag dock över vad folk väljer att stoppa i sig själva och sina barn. Jag försöker se det som att det är deras val, deras bekymmer.




Men när en av papporna med ett stort leende bjuder alla barnen på marshmallows blir jag uppriktigt förbannad. Må vara att det är en skitsak att irritera sig över. Mina barn dör inte att att stoppa i sig lite av den skiten men låt det beslutet vara mitt eget. Hade jag tagit fram en bytta med jordnötter och bjudit så hade det förmodligen blivit ett djävla liv med tanke på allergier. Men socker är så vedertaget förknippat med trevligheter så det måste man ju bara ha. Ibland undrar jag om folk förstår att det är två skilda saker. Mys, kvalitetstid, trevligheter går faktiskt att ha utan att vi stoppar i oss en massa skit.



Stoppa i dig vad du vill och låt mig och min familj göra detsamma. Det är fel att bli irriterad på en uppenbar okunskap men kan man verkligen leva i Sverige idag och undgå att notera att det pågår en hyfsat intensiv kostdebatt? Var är jag i den debatten och var är du? Vi kanske har olika åsikter...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar