!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


fredag 31 maj 2019

Sista riket av Brandon Sanderson

Överstehärskaren styr Sista riket med järnhand. Människorna är förslavade och verkar fullständigt ovilliga att ta upp kampen för frihet.

Vin är en flicka som lever i samhällets botten. Hon tillhör ett tjuvgäng och står inte högt i kurs samtidigt som hon förefaller ha en gåva som hon själv inte riktigt förstår sig på. Det är som om hon ibland lyckas påverka människor omkring sig, som om hon kan få dem att göra som hon själv vill.

Dagen hon träffar på Kelsier - överlevaren - den ende mannen som lyckats fly från överstehärskarens fängelsehålor, ändras allt. Även han har gåvor och förutom att lära Vin dem har han en plan. Att störta överstehärskaren och befria mänskligheten.

Länge sedan jag läste fantasy och belöningen kom omedelbart. Det är så roligt och intressant att slängas in i en ny värld. Mysterier och frågor som sakta besvaras. Nyfikenheten på världen i boken blir större och större ju mer jag får veta och det blir inte sämre av att spänningen bara ökar. De svaga mot de starka. Det goda mot det onda.

En härlig och välskriven läsupplevelse. Länge sedan jag slukade en bok så totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar