!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


onsdag 10 oktober 2018

EB-loppet 2018

Full fart mot andra upplagan av EB-loppet.


Nu är vi inga nybörjare längre. Manegen är krattad och första årets succé kan inte annat än att göra år två ännu bättre. 430 Anmälda 2017. Kan vi bli 500 stycken 2018?

Jobbet vi gör handlar om tre saker:

1. Synas! Göra reklam för loppet.
2. Få folk att anmäla sig.
3. Hitta sponsorer/välgörare.

Några av förra årets sponsorer säger ja direkt. Tänk att ett positivt svar kan göra en så lycklig. Några säger tyvärr nej och jakten på nya sponsorer tar fart.

Det är till en början inspirerande men efter ett tag mer tungrott. Ett nej är ett nej och är faktiskt ganska enkelt att acceptera. Men när folk blir otydliga och vi tvingas återkomma för tredje och till och med en fjärde gång tömmer det en på kraft och tid. Kraft och tid vi hade kunnat lägga på andra potentiella sponsorer. Kraft och tid till att sätt upp fler lappar om loppet och så vidare.

11 härliga sponsorer/välgörare blev det tillslut.

Så mycket roligare då med alla oväntade och positiva vändningar:

Jonas, en gammal fotbollskamrat, jobbar för Lokalpressen och spottar fram en artikel.


Mustafa Mohamed hjälper oss att göra reklam och säger att det finns en möjlighet att han kommer själv. Det blev tyvärr inte så men välviljan värmde.


Partilles E20 skylt lyser fredagen före loppet på ett särdeles vackert sätt.

Icebug ställer upp som sista sponsor och gör att hela evenemanget blir klart proffsigare med både skor, snitslar och presentkort.


Dagen blev precis som den familjedag vi ville att det skulle bli. Folk som gick, löpare, ultralöpare, en och annan Ironman på plats. Barn och hundar. Alla glada inför en kravlös dag i trevligt sällskap. Ändå gick det givetvis att se ett och annat horn sticka upp. Tävlingsnerven fanns där fastän vi inte tog tid. En krydda som aldrig lyser med sin frånvaro.

Ja. EB-loppet är som inget annat lopp. Det är ett familjeprojekt som för oss närmare varandra. Ett projekt som utmynnar i kärlek, omtanke, värme, generositet och:

90 086 kr

Efter månader med jobb är det plötsligt slut men ändå inte. Energin sprudlar och vi har redan mängder med tankar på hur vi ska göra nästa år. Ett år som blir precis lika bra som 2018 med en skillnad.

Ännu fler insamlade pengar för att hjälpa de med Epidermolysis Bullosa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar