!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


måndag 19 maj 2014

Mer träning - Kroppen är märklig

Efter noggrant övervägande har jag beslutat mig för att skriva mer om min träning på den här bloggen. Tidigare har jag mest flikat in det som har haft med olika tävlingar att göra men jag börjar känna att det skulle vara kul att utöka detta med fler inlägg.

Jag börjar med en lite reflektion så här två dagar efter Göteborgsvarvet.

Natten till söndagen hade jag svårt att sova eftersom benen gjorde så förbannat ont. Att vända sig i sömnen var inget som fungerade särskilt bra.

Natten till idag, måndag, var inte heller något vidare. Jag hoppades på att träningsvärken i benen skulle reduceras en del genom en cykeltur till jobbet. Trapporna ner till förrådet togs med smärta. Ut med cykeln och hopp på. Känslan var faktiskt ganska go. Jag kände mig härligt rostig i benen och tänkte att tempot får anpassas efter vad som faktiskt är möjligt. Den här rostiga känslan bestod cykelturen igenom och den var inte helt igenom negativ. Någonstans så känns det lite skönt när smärtan är sådär lagom. Jag har ont för att jag har gjort något vettigt och det är inte värre än att jag kan fortsätta med att göra något vettigt.

Men kroppen är allt bra märklig ändå.

När jag är framme på jobbet inser jag att jag har lyckats på under 50 minuter. Det är en gräns jag allt som oftast inte klarar av. Varför jag klarade det idag kan jag helt enkelt inte begripa.

Det hade varit så enkelt att tycka synd om mig själv i morse och tagit mina värkande ben som en bra ursäkt till att ta bilen istället.

Ibland ska man lyssna på kroppen. Ibland inte. Men det är verkligen inte lätt att veta när.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar