!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


lördag 11 augusti 2018

Vitt brus av Don Delillo

Jack lever ett till synes vanligt liv som familjefar och universitetsprofessor. En dag inträffar en olycka som tvingar alla i den lilla staden han bor i att evakuera. Dödsskräcken sätter fart och i grund och botten är det det boken handlar om.

Livet och framförallt döden. Hur vi lever och konsumerar. Varför och på vilket sätt och hela tiden ligger den där och lurar, döden. Sakta leder Jacks dödsångest honom in i djupare och djupare grubbleri och till slut riskerar den att ta över hans liv fullständigt.

Detta är en väldigt speciell bok eftersom den innehåller så många märkliga tankar och dialoger. Det blir verkligen som ett vitt brus av meningslösheter som kommer med strid ström. En del saker som tas upp känns meningslösa och en del riktigt tänkvärda. Originellt nog hittar jag inget givet sammanhang då en djupare tanke kan tas över av något meningslöst.

Och det är på detta sätt genomgående i hela boken. Till en början tycker jag att det både är fyndigt och roande men efter ett tag blir jag uttröttad och orkar inte fokusera på fortsättningen.

En bok som gjorde intryck men som hade kunnat vara hälften så lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar