!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


torsdag 29 november 2012

Dandy av Jan Guillou

Vad gör du Guillou?????????????????

Här har jag länge, länge sett fram emot bok nummer två i Jan Guillous romanserie om 1900-talet och så hamnar jag i ett händelselöst träsk.

Brobyggarna var bra, inte någon fantastisk bok men ändå såpass bra att jag med stor förväntan såg fram emot nästa bok. Efter att ha läst det mesta Guillou har skrivit anser jag mig veta vad jag kan förvänta mig men här lurar han skjortan av mig och får mig dessutom att lite oroligt undra vart han är på väg.

Dandy följer broder nummer tre, Sverre. Han hamnar i England efter att ha följt sin älskare dit. Boken skildrar deras överklassliv och Sverres utveckling till att bli konstnär.

Jag kan egentligen inte säga att boken är dålig. Det är alltid intressant med historiska skildringar. Hur var det i England under tidigt 1900-tal? Hur såg de på sig själva och sin omgivning? Konsten får dessutom ta stor plats vilket i sig är lite intressant eftersom det är ett område jag inte är speciellt väl förtrogen med.

MEN DET HÄNDER JU INGENTING!

Boken är i total avsaknad spänning. Finns ingenting som får igång "blandvändarhetsen" i mig. Ändå är han smart Guillou eftersom sista kapitlet också är det överlägset bästa i hela boken. Det blir visserligen lite sentimentalt och blödigt men min nyfikenheten väcks inför nästa bok i serien.

Nåde dig Jan om du lurar mig igen!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar