!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


måndag 9 november 2020

Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen


Smygandet med Assads bakgrund är över. Alla de där små indicierna som har kittlat nyfikenheten öppnas i och med "Offer 2117" upp och det sker i ett rasande tempo. 

Ett mord bland flyktingarna som landstiger på Cypern uppmärksammas vilket leder till att Assad blir personligt involverad. Hela hans hemska historia spelas upp när en grupp terrorister är på väg att utföra ett dåd i Tyskland. Kopplingen till Assad är tydlig och det blir en fråga om liv och död. 

Samtidigt ringer en ung man in till avdelning Q och hotar med att han kommer att ta livet av folk så fort han har nått upp till en viss score på sitt datorspel. Hans motiv har på ett märkligt sätt koppling till mordet på Cypern.

Ruggigt bra bok som ändå ger mig lite motstridiga känslor. Plötsligt öppnas Assads liv upp och en del av mig jublar eftersom nyfikenhet genom böckerna har varit stor men så få saker har kommit upp till ytan. Samtidigt finns det något tilltalande med en mystik som inte släpper fram för mycket i ljuset.... Nåja. Det går ju inte att få allt. Spännande är det och av naturliga skäl får humorn ta ett steg tillbaka eftersom Assads sinnesstämningen är allt annat än positiv. Det blir ändå ett gäng med härliga skratt och boken som helhet är mycket bra och läsvärd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar