!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


onsdag 26 juli 2023

Träning som funkar av Marie Larsson

 


Alltid extra roligt att läsa en bok av person man känner. Marie Larsson är legitimerad fysioterapeut, specialiserad på idrotts- och motionsskador samt ortopedisk rehabilitering. Det är Marie som har tagit hand om mig både vad gäller lite småskavanker de senaste åren men framförallt det senaste året i samband med min söndriga axel. 

Jag tycker att boken är utomordentligt bra. Den är väldigt grundläggande och tydlig angående varför man ska träna, hur och vad det ger för effekter. Framförallt tycker jag att genomgången om styrketräning är bra eftersom hon inte krånglar till saker och ting utan istället är kortfattad och saklig som förenklar för nybörjaren att ta till sig men även ger den mer insatte något. Enkelt men inte fånigt. 

Extra roligt med boken är de olika testerna man kan göra. De kommer garanterat att bli en rolig tillställning hemma när de ska genomföras.

Den här boken skulle både mina föräldrar och svärföräldrar ha glädje av eftersom de är i en ålder där det verkligen är viktigt med styrketräning. De skulle få både kunskap och motivation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar