!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


fredag 21 oktober 2022

What doesn't kill us av Scott Carney

What Doesn't Kill Us (häftad)

Journalisten Scott Carney söker upp Wim Hof för att avslöja honom som den bluff han är men får efter det första mötet sig en tankeställare efter att ha lyckats göra bra många fler armhävningar än han någonsin gjort tidigare. Och detta enbart efter en andningsövning. Med tiden som han lär sig mer om Wim Hof och hans ideér om både andning och kyla letar Scott vidare för att lära sig mer om vår potential som människor och vad vi är kapabla till om vi bara tillåter oss att testa våra gränser. 

Han råkar på surfare och extremidrottare, samtalar med militären om hur de förbereder sig inför ogästvänligt klimat och hur de jobbar för att maximera soldaternas uthållighet. Han träffar på en rad med människor med inflammatoriska sjukdomar som blivit bättre tack vare Hof. Han letar i historieböckerna om tidigare reflektioner kring hur människor hanterat kyla bland annat i Napoleons misslyckade anfall mot Ryssland. Dessutom tar han prover på sig själv och väljer att efter ett antal år med "Wim Hof-träning" följa med honom till Kilimanjaro för att försöka bestiga den på rekordtid. Två dagar istället för brukliga sex-sju.

När jag insåg att boken till fullo inte skulle handla om Wim Hof blev jag lite besviken men det ändrades snabbt eftersom innehållet var både så bra och intressant. Jag har ju dessutom lite koll på Wim Hof efter att ha läst:

http://bockermm.blogspot.com/2021/04/the-way-of-iceman-av-wim-hof-och-koen.html

Boken är mycket bra och ger förutom trevlig läsning inspiration och motivation att fortsätta kallbada året runt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar