!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


fredag 25 juni 2021

Alla tvättar händerna av Emma Frans


Egentligen fullständigt ologiskt att jag skulle läsa en bok om pandemiåret som gått med tanke på att jag länge i princip varit totalt ointresserad av vad som skrivits om Covid19 i nyheterna. Men efter att ha hört Emma Frans i en podd blev jag intresserad av att djupare få veta vad hon tänker och tycker. Lite roligt var det också att det tog ett tag innan jag begrep att hon är den där personen som ofta har små förklarande klipp på svtplay om allt mellan himmel och jord som har med vetenskap att göra. Hon är visst riktigt känd och stor på sociala medier också....

Boken är i dagboksform och både intressant och berikande på flera plan. Det blir en liten resumé av vad som hänt, vad Emma tycker och, vilket jag tyckte var extra intressant hur det det offentliga livet påverkar Emma både som privatperson och expert. Framförallt att få en inblick i hur hennes aktivitet på sociala medier påverkar henne.

För egen del har jag alltid haft svårt med vad jag tycker är överdriven rädsla och oro vilket vi verkligen har fått se en hel del av under året som varit. Jag blir faktiskt lite förvånad över att Emma Frans har en hel del av detta i sig och funderar både en och två gånger över hur skadad jag egentligen är i detta. Hur nonchalant är jag egentligen?

Min inställning vad gäller pandemin och risken för att bli smittad är och har hela tiden varit följande: Jag är mycket noga med min generella hälsa med mat, sömn och rörelse. Jag stressar sällan är lycklig och har i största allmänhet svårt för att oro mig. I min värld ger detta mig ett oerhört gott grundskydd förutom att följa rekommendationerna. Sen blir det som det blir. Jag har till exempel hela tiden förutsatt att jag kommer att bli smittad. Att springa runt och hoppas att jag inte kommer att bli blöt när det regnar är för mig både orimligt och obegripligt. Det blir som det blir och efter att jag blivit blöt torkar jag.

Boken är bra men inte färdig. Jag tycker att den kom för tidigt eftersom den tar slut före pandemin. Förmodligen läge för en uppföljare...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar