!


I listan till höger, med läsvärda böcker, visas med ett utroppstecken vilka böcker som är mina favoriter.


onsdag 11 juli 2018

Giftfri av Martina Johansson och Fanny Lindkvist


Ett liv utan gifter och tillsatser. Är det överhuvudtaget möjligt?

Förmodligen inte men jag tycker att det är väldigt tilltalande att försöka göra så mycket som möjligt för att bli så giftfri som möjligt.

Det är så mycket i ens uppväxt och vardag som rullar på utan att man reflekterar över varför. Saker man gör och framförallt saker man använder. Det görs fullständigt okritiskt bara för att det alltid har varit så. Att tänka om och göra annorlunda blir därför en utmaning men en rolig sådan om man är motiverad.

Det är många år sedan nu som vi i familjen försökte bli så rena som möjligt i vad vi stoppar i oss. sakta har vi tagit ytterligare steg och med den här boken har det blivit en rejält kliv framåt.

Boken går igenom en mängd med områden där vi ständigt har gifter omkring oss och ger tips om hur man kan göra annorlunda.

I maten. I våra kläder. I schampo, deo och krämer. All plast. osv.

Boken jag har läst är som vanligt lånad från biblioteket men eftersom den kommer att användas flitigt blir det att köpa så snart som möjligt. En given bok att återkomma till för att få recept för hur man kan göra annorlunda.

Likt en klok gammal gumma eller varför inte häxa, sitter min fru, som läste boken före mig, numera ständigt med att "koka ihop" olika oljor eller annat roligt som ett alternativ till det köpta och därmed mer eller mindre giftigt

Hennes hemmagjorda Kefir tror vi mycket på och det ska bli intressant att se om vi märker någon skillnad.

En mycket läsvärd bok som håller äldre generationers klokhet högt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar